Preloader Close

Pokličite nas

Oxyfix® male čistilne naprave za enostanovanjske ali večstanovanjske objekte z zmogljivostjo od 2-4 PE in vse do 200 PE.

Prednosti čistilne naprave OXYFIX®

Vzdržljivost betona in enostavna tehnologija čiščenja

Nizki stroški vzdrževanja

Vgradnja

Storitve

Kaj je OXYFIX in kako deluje?

Oxyfix® predstavlja biološko čistilno napravo, ki deluje na osnovi aeracije biofilma, pritrjenega na nosilce Oxybee.

Čistilne naprave Oxyfix® so zasnovane za obseg od 4 PE do 200 PE in so namenjene čiščenju odpadnih vod iz stanovanjskih in poslovnih objektov, ki niso priključeni na javno kanalizacijsko omrežje. Oxyfix® predstavlja najsodobnejšo generacijo naprav na trgu, ki se ponašajo z naslednjimi lastnostmi: enostavna vgradnja, minimalno potrebno vzdrževanje, tiho delovanje, brez neprijetnih vonjav ter popolnoma vkopane v tla.

Poleg tega se Oxyfix® izkazuje z visoko stopnjo čiščenja, zahvaljujoč uporabi okolju prijazne tehnologije. Oxyfix® kakovostno očisti odpadno vodo, omogoča skladnost z lokalnimi standardi in predpisi za izpust nazaj v naravo.

Oxyfix® izvaja predelavo hišnih odplak v treh stopnjah, pri čemer odpadna voda prehaja iz ene stopnje v drugo, kot je podrobneje opisano v nadaljevanju.

Postopek čiščenja OXYFIX

Težji delci se usedejo na dno, medtem ko lahki delci tvorijo skorjo na površini (voda teče pod skorjo skozi prezračeno ukrivljeno cev, ki preprečuje zamašitev). Sledi anaerobna predelava, pri čemer anaerobne bakterije v svojem presnovnem procesu razgrajujejo nekatere lebdeče organske snovi in utekočinjene usedle težje delce. Ta proces sprošča pline, ki pa se varno izločajo skozi prezračevalno cev, preprečujejoč neprijetne vonjave med predelavo.

Odpadna voda, ki je bila najprej osnovno očiščena, nato vstopi v biološki reaktor. Edinstvena lastnost tehnologije čiščenja v čistilni napravi Oxyfix® predstavljajo bakterije, ki naseljujejo patentirane Oxybee® potopljene nosilce, z izjemno veliko površino. Te bakterije se prehranjujejo z organskimi delci (oksidacija). Mikroorganizmi, ki tvorijo tanek sloj, imenovan biofilm, rastejo na nosilcih. S dovajanjem kisika v vodo omogočamo razvoj aerobnih bakterij, ki nato omogočajo predelavo organskih snovi in nitrifikacijo amonijaka.

V tretji fazi betonske čistilne naprave poteka ločevanje preostalih trdnih delcev od očiščene vode (plasti, ki se ločijo od nosilca Oxybee®). Ti delci usedejo na dno dodatnega usedalnika in se nato s pomočjo recirkulacije prenesejo nazaj v primarni usedalnik. V tem delu naprave je tudi poseben dostop, ki omogoča redne preglede in vzorčenje očiščene vode. Tako očiščena voda se odvede nazaj v okolje.

Imate vprašanje?

Za morebitna dodatna vprašanja glede naših izdelkov in storitev so naši strokovnjaki dosegljivi in vam z veseljem pomagajo.

Čistilne naprave OXYFIX

Kaj je Oxybee nosilec?

Oxybee® je bionosilec, ki so ga posebej zasnovali inženirji podjetja Eloy water. Navdušeni nad naravno modrostjo so razvili močan in lahek material z uporabo reciklirane plastike (PP, PE) v obliki satja.

Njegova visoka površina (200 m2/m3) omogoča maksimalen razvoj biofilma brez nevarnosti zamašitve (90 % praznega prostora). Z uporabo recikliranih materilov skrbimo za naravo.

Rezultat: 487 ton manj proizvedenega CO2 v manj kot enem letu!

OXYFIX C-90

Učinek čiščenja

Certifikati