Preloader Close

Pokličite nas

Čistilne naprave Oxyfix® do 400PE za čiščenje odpadne vode iz naselji.

Večje skupne čistilne naprave OXYFIX so zasnovane za učinkovito čiščenje odpadne vode iz naselij do 400 prebivalcev. Prilagojene so po meri glede na zahteve uporabnika. Oxyfix® predstavlja čistilno napravo, ki temelji na tehnologiji SAFF (potopljena aerirana biomasa) na nosilcih Oxybee, in deluje kot pretočna naprava. Za čiščenje odpadnih voda iz manjših skupnosti je potrebna naprava, ki je preprosta, ekonomična, enostavna za obratovanje in vzdrževanje.

Naprava je odporna na organske in hidravlične obremenitve, kar je ključnega pomena za čistilne naprave odpadnih vod.

Oxyfix® je kompaktna naprava, ki se enostavno integrira v okolje in jo je mogoče v celoti vkopati v zemljo.

Postopek čiščenja OXYFIX

Prva faza vključuje uporabo primarnega usedalnika. Odpadne vode se usmerijo v primarni usedalnik, kjer težji delci sedimentirajo na dno. Bakterije izvajajo anaerobno čiščenje. V tem koraku primarnega usedalnika poteka tudi ločevanje maščob, razen če je to že predhodno posebej vgrajeno.

Po določenem času obratovanja se na površini ustvari t.i. “klobuk”. Nemoten pretok pod klobukom omogočajo dolge povezovalne pretočne cevi in prezračevani T-kosi. T-kosi dodatno umirjajo tok na vhodu, kar prinaša številne prednosti.

Druga faza predstavlja biološki reaktor, kamor priteče že delno očiščena odpadna voda. Z uporabo difuzorjev in puhala, ki vpihujeta zrak, spodbudimo razvoj aerobnih bakterij, ki poskrbijo za razgradnjo organskih snovi in nitrifikacijo amonijaka.

Reaktor je opremljen tudi z nosilci biofilma, imenovanimi Oxybee®, ki so nameščeni v vrečah potopljenih v vodi. Oxybee® nosilci zagotavljajo obsežno površino in prostor za razvoj bakterij (specifična površina je 200m²/m³). Bakterije se bodo hitro razmnožile in ustvarile tanek sloj, znan kot biofilm. Nosilci biofilma so izdelani iz recikliranega PP in PE (polietilen/polipropilen).

Tretja faza zajema naknadni usedalnik, kjer se preostali trdi delci ločijo od očiščene vode. Ti delci se usedejo na dno bazena in se s pomočjo recirkulacijske črpalke prenesejo nazaj v primarni usedalnik.

V tem delu naprave je zagotovljen tudi poseben dostop za redne preglede in vzorčenje očiščene vode. Očiščena voda se nato varno odvede nazaj v okolje.

Imate vprašanje?

Za morebitna dodatna vprašanja glede naših izdelkov in storitev so naši strokovnjaki dosegljivi in vam z veseljem pomagajo.

Prednosti čistilnih naprav OXYFIX

Kaj je Oxybee nosilec?

Oxybee® je bionosilec, ki so ga posebej zasnovali inženirji podjetja Eloy water. Navdušeni nad naravno modrostjo so razvili močan in lahek material z uporabo reciklirane plastike (PP, PE) v obliki satja.

Njegova visoka površina (200 m2/m3) omogoča maksimalen razvoj biofilma brez nevarnosti zamašitve (90 % praznega prostora). Z uporabo recikliranih materilov skrbimo za naravo.

Rezultat: 487 ton manj proizvedenega CO2 v manj kot enem letu!

Večje čistilne naprave do 400PE