Preloader Close

Pokličite nas

 • 21 julija, 2023

Čistilna naprava predstavlja ključno rešitev za učinkovito čiščenje komunalne odpadne vode iz gospodinjstev, ki niso povezana z javno kanalizacijo. Pri izbiri najustreznejšega sistema je ključno upoštevati več bistvenih lastnosti, ki bodo zagotovile, da bo vaša odločitev temeljila na premišljenih kriterijih, prispevala k trajnosti ter zadovoljila vaše potrebe:

  1. Namen uporabe: Pri prvem koraku je ključno razmisliti o namenu uporabe čistilne naprave. Ali gre za stalno naseljen objekt, kjer je prisotnost stalna, ali morda za objekt, ki je v uporabi le občasno, kot na primer vikend?
  2. Tehnologija čiščenja: Na trgu se pojavlja več različnih tehnologij čiščenja, ki se razlikujejo po stroških vzdrževanja in učinkovitosti očiščene vode. Premišljena izbira tehnologije bo zagotovila optimalne rezultate čiščenja in zmanjšala stroške vzdrževanja.
  3. Material: Odločitev med betonsko in plastično čistilno napravo ima pomembne posledice. Betonske naprave so znane po svoji odpornosti na pritisk zemljine, kar pomeni dolgo življenjsko dobo in zanesljivost.
  4. Velikost: Pravilna dimenzioniranje čistilne naprave glede na število uporabnikov je ključnega pomena. Manjši volumni zahtevajo pogostejše praznjenje, zato je izjemnega pomena, da izberemo ustrezno velikost glede na potrebe objekta.
  5. Stroški vzdrževanja in življenjska doba: Pred nakupom se je nujno pozanimati o pričakovanih stroških vzdrževanja v daljšem obdobju. Čistilne naprave z vgrajenimi električnimi deli zahtevajo redno servisiranje, kar povečuje operativne stroške. Pri tem je pomembno izbrati napravo z nizkimi stroški vzdrževanja, ki bo zagotavljala dolgo življenjsko dobo brez nepričakovanih stroškov.

 

Da bi vaša odločitev bila premišljena in trajnostna, se obrnite na strokovnjake podjetja Ecofix.si d.o.o. Njihove čistilne naprave OXYFIX in X-PERCO odlikujejo:

– Enostavna in zanesljiva tehnologija čiščenja

– Pretočna čistilna naprava brez električnih delov v notranjosti

– Enostavna vgradnja s stabilnimi betonskimi bazeni, možnostjo povoznih čistilnih naprav

– Velik primarni usedalnik za manj pogosta praznjenja blata

– Dolga življenjska doba bazenov (do 50 let)

– Nizki stroški vzdrževanja (brez električnih delov v notranjosti čistilne naprave)

– Sistemi, primerni tako za stalno naseljene objekte kot tudi za rešitve, namenjene vikendom. Vaša okoljsko ozaveščena odločitev bo tako prispevala k trajnostnemu ravnanju z odpadnimi vodami in varovanju naravnega okolja.

Urednik